54804.jpg

Seppo Kimasen viimeinen festivaali ylitti kaikki odotukset

07.11.2016 klo 07:28
25 tapahtuman ja 100 taiteilijan myötä on selvä, että Kauniaisten musiikkijuhlat ylitti kaikki odotukset. Ennätyssuuri yleisö nautti konserteista ja esitelmistä. Tämän lisäksi noin tuhannelle lapselle ja nuorelle tarjottiin päiväkonsertteja.

Kauniaisten musiikkijuhlien väistyvä taiteellinen johtaja Seppo Kimanen oli suunnitellut kunnian­himoisen ja laajan festivaalin, josta tuli juhlallinen loppufanfaari hänen miltei puoli vuosisataa kestäneelle uralleen festivaalijohtajana.

Lauantai-illan juhlalliseen gaalakonserttiin Farewell Seppo and Welcome Jan kerääntyi 25 festivaalin taiteilijaa korkeatasoisen musisoinnin säihkyvään ilotulitukseen. Esitysten välissä kuultiin illan isäntien, Seppo Kimasen ja Jan Söderblomin syvällisiä, hauskoja, haikeita, iloisia ja viisaita sanoja. Konsertti alkoi Pasi Pirisen ja hänen kolmen oppilaansa soittamalla trumpettifanfaarilla. Tämän jälkeen lavalle astuivat vuorollaan Jaakko Kuusisto ja Paavali Jumppanen, Kamus-kvartetti, Pia Freund ja Jan Söderblom, Borea-kvartetti, Sami Junnonen ja Marko Hilpo, Senja Rummukainen ja Klaus Mäkelä, Juhani Lagerspetz sekä ranskalainen Arod-kvartetti. Konsertin loppupuolella Kimanen ojensi symbolisesti vaihtokapulan uudelle taiteelliselle johtajalle Jan Söderblomille, joka kiitti ja lupasi jatkaa valitulla tiellä jousikvartetot keskiössä.

Kuva: Arod-kvartetti, cr Stefan Bremer

Uuden Paviljongin salista Seppo Kimanen -sali

Konsertin loppupuolella Seppo Kimanen yllätettiin ulkomusiikillisella ohjelmanumerolla. Ennen juhlan päättävää musiikkiesitystä Kauniaisten kaupunginjohtaja Christoffer Masar ja Kauniaisten musiikkijuhlat yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Staffan Kurtén nousivat lavalle ja ojensivat Kimaselle messinkisen kyltin, jossa luki Seppo Kimanen-salen / Seppo Kimanen -sali. Kyltti ruuvattiin illan aikana Uuden Paviljongin seinään.

"Kauniaisten kaupunki haluaa huomioida, kiittää ja kunnioittaa Seppo Kimasta siitä korkea­laatuisesta ja tärkeästä työstä, jonka hän on tehnyt Kauniaisissa viimeisen seitsemän vuoden aikana sekä koko hänen pitkän uransa aikana. Hän on nostanut Kauniaisen ja Uuden Paviljongin kulttuurikartalle sekä pääkaupunkiseudulla että muualla Etelä-Suomessa. Kauniaisten musiikkijuhlat kietoutuu kaupungin vahvaan historialliseen kulttuuritaustaan", kertoo Christoffer Masar.

"Me jotka olemme olleet läheisessä yhteistyössä Sepon kanssa viimeiset seitsemän vuotta, tulemme muistamaan hänet poikkeuksellisen osaavana taiteellisena johtajana sekä vaatimattomana miehenä, jolla on suuri sydän ja elämänviisaus", lisää Staffan Kurtén.

Seppo Kimanen

Professori ja sellotaiteilija Seppo Kimanen on yksi maamme kansainvälisesti tunnetuimpia musiikki­persoonallisuuksia. Hän perusti yhden maailman arvostetuimmasta ja merkittävimmistä kamari­musiikki­tapahtumista Kuhmon Kamarimusiikin vuonna 1970 ja toimi festivaalin taiteellisena johtajana 35 vuotta. Yhteensä Kimanen on perustanut ja johtanut festivaaleja melkein puoli vuosisataa. Kimanen on sellisti ja kamarimuusikko. Hän on toiminut mm. Jean Sibelius -kvartetissa. Kimasen anti klassiselle musiikille sekä Suomessa että kansainvälisesti on merkittävää, hän on musiikin kautta suoraan tai epäsuorasti koskettanut satojatuhansia ihmisiä ja luonut hyvää oloa ja hetkellisiä rauhan keitaita hektisessä maailmassa. Musisoinnin ohella hän kirjoittaa, esitelmöi, valokuvaa, pelaa tennistä, opettelee japanin kieltä sekä viettää aikaa lastenlastensa kanssa. Kimanen päättää tänä vuonna taiteellisen johtajan kautensa Kauniaisten musiikkijuhlilla, jota oli perustamassa vuonna 2010.

Jessica Jensen